Hlavní obsah

Komerční banka loni vydělala 13,7 miliardy

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční banka loni zvýšila čistý zisk o 7,3 procenta na 13,7 miliardy korun. Finanční instituce o tom ve čtvrtek informovala v tiskové zprávě. Výsledek byl ovlivněn mimořádným příjmem za podíl ve společnosti Visa Europe Ltd. Po očištění o jednorázové položky se čistý zisk meziročně snížil o sedm procent.

Foto: Mapy.cz

Budova Komerční banky na pražských Příkopech

Článek

Výnosy rostly o 2,3 procenta na 31,8 miliardy korun. Bez zahrnutí příjmu za podíl ve společnosti Visa Europe však výnosy poklesly o 0,8 procenta.

„Jádro podnikatelského modelu Komerční banky zůstává neporušené, tedy vždy poskytovat služby klientům založené na dlouhodobém, vzájemně výhodném vztahu.“ nechal se slyšet šéf Komerční banky Albert Le Dirac’h.

Výsledky oznámily i matky českých bank

Zisk většinového majitele české Komerční banky, francouzské Société Générale, ve čtvrtém čtvrtletí klesl o 40,5 procenta na 390 miliónů eur.

Zisk jeho belgického konkurenta KBC (majitele ČSOB, Českomoravské stavební spořitelny a Hypoteční banky) pak v závěrečném čtvrtletí klesl o pětinu na 685 miliónů eur z důvodu mimořádných zisků ve srovnatelném období roku 2015.

Za celý rok čistý zisk KBC klesl na 2,43 miliardy eur, což je oproti předchozímu roku pokles o 0,21 miliardy. Při odečtení mimořádných položek však zisk vzrostl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám