Hlavní obsah

E.ON zlevní zákazníkům bez fixace elektřinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

E.ON zlevní od 1. října všem stávajícím zákazníkům, kteří nemají fixaci, elektřinu až o 16 procent. Stejný krok dodavatel nedávno učinil také u dodávek plynu, kde ceny snížil už k 1. září. Ceny energií tak E.ON snížil celkově zhruba milionu svých stávajících zákazníků.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

„Ujišťovali jsme, že jakmile nám to situace na trhu dovolí, svým zákazníkům ceny snížíme, což aktuálně děláme pro obě komodity. Od 1. října snižujeme ceny dodané elektřiny o 13 až 16 procent v závislosti na konkrétním ceníku. Ceny, které mají naši stálí zákazníci, jsou teď na srovnatelné úrovni jako nabídky pro nové klienty,“ uvedl Jan Zápotočný, místopředseda představenstva společnosti E.ON Energie.

Domácnost s nejběžnější distribuční sazbou D02d nově zaplatí za jednu megawatthodinu (MWh) silové elektřiny 3961 Kč bez DPH. Ve srovnání s vládním stropem tak ušetří na jedné spotřebované MWh 1039 Kč, tedy přibližně pětinu. Ke koncové ceně pro odběratele se ještě musí připočíst ostatní poplatky, jako např. DPH (21 %), stálá měsíční platba nebo distribuční poplatky.

E.ON klientům energie zlevní automaticky a stejně tak jim přepočítá výši měsíčních záloh. V případě, že bude možné zálohy snížit, pošle jim nový rozpis.

Dodavatel koncem srpna oznámil, že pro stávající zákazníky bez fixace od 1. září snižuje také ceny plynu, a to rovněž až o 16 procent. Zákazník s běžnou spotřebou tak za dodanou MWh plynu zaplatí 1918 Kč bez DPH, což je oproti vládnímu stropu úspora o 582 Kč.

V posledních týdnech oznámila změny v cenících před startem topné sezony řada dodavatelů. Týká se to například zákazníků Innogy, MND, Pražské energetiky (PRE) nebo nově také Pražské plynárenské, jež o zlevnění plynu informovala začátkem tohoto týdne.

Reklama

Výběr článků

Načítám