Hlavní obsah

Dražbu Krejčířovy vily v Černošicích na poslední chvíli odložili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dražba velké černošické vily podnikatele Radovana Krejčíře, která se měla konat v úterý, je odložena na neurčito. V pondělí to řekl mluvčí Exekutorské komory ČR Petr Vorlíček. Důvodem je odvolání Krejčířových právníků. Jde o vilu, ze které podnikatel před 11 lety utekl při domovní prohlídce policistům.

Foto: Právo

Vila v Černošicích u Prahy, ve které žil před útěkem Radovan Krejčíř.

Článek

Dražba měla začínat na vyvolávací ceně 64,86 miliónu korun, což jsou dvě třetiny odhadní ceny 97,29 miliónu.

"Dražba byla odročena kvůli odvolání ze strany dlužníka. Odvoláním se bude zabývat Krajský soud v Praze, který pro takové případy nemá stanovenu lhůtu. Ale je předpoklad, že rozhodne během tří až čtyř měsíců," uvedl Vorlíček.

„Pod odvoláním jsou podepsáni právníci dlužníka, pana Radovana Krejčíře,” upřesnil pro Novinky Vorlíček.

Vila s vnitřním i venkovním bazénem, saunou, výtahem, garáží pro šest osobních aut, objektem klubu v zahradě a venkovním sportovním hřištěm potřebuje podle zveřejněného znaleckého posudku opravy za 6,1 miliónu korun. Vliv na stav stavby mělo hlavně to, že v ní dlouhou dobu nikdo nebydlel. Posudek upozornil, že vila byla postavena podle vkusu dřívějších vlastníků a náklady na její provoz a údržbu budou pravděpodobně velmi vysoké.

Manželce soud neuvěřil

Objekt je napsaný na Krejčířovu manželku Kateřinu, která se vilu snažila z exekuce vyloučit. Tvrdila, že je jen její a že ji koupila za 23 miliónů korun, které dostala od Krejčířova otce. Soud tomu ale neuvěřil. Na konci června rozhodl, že nemovitost považuje za společné jmění manželů, na které se exekuce vztahuje.

Do dražby šla koncem července také menší z Krejčířových vil v Černošicích. Za vyvolávací cenu 17,2 miliónu korun se ale o ni nikdo nepřihlásil. Další termín dražby je stanoven na 20. prosince.

V JAR dostal 35 let

Krejčíř po útěku z Česka v roce 2005 žije od roku 2007 v Jihoafrické republice, kde je od listopadu 2013 ve vazbě. V JAR čelí řadě obvinění, k verdiktu zatím dospěl pouze jeden jeho případ. Dostal 35 let vězení za únos a mučení bratra drogového dealera, který údajně zmizel i s 25 kilogramy pervitinu. Proti rozsudku se Krejčíř obrátil se stížností na jihoafrický ústavní soud.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

V Česku byl Krejčíř odsouzen k 15 rokům vězení za více než půlmiliardový daňový únik, snahu o vytunelování státního podniku Čepro, přípravu vraždy celníka a další delikty.

Reklama

Výběr článků

Načítám