Hlavní obsah

DPH na ubytování a kulturu se sníží na 10 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Daň z přidané hodnoty (DPH) na ubytovací služby nebo vstupné na kulturní akce klesne z 15 na 10 procent. Ve vládním protikrizovém balíčku to schválila Sněmovna.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslanecká sněmovna

Článek

Poslanci schválili DPH z 15 na 10 procent u ubytovacích služeb, vstupného na kulturní akce a sportovní události či vstupného na sportoviště včetně jízdného na vleky a vstupného do saun.

Sněmovna dále schválila, že podniky budou moci v rámci úlev kvůli epidemii koronaviru dva roky zpětně uplatnit daňovou ztrátu do výše 30 milionů korun. Ztrátu bude možné zpětně uplatnit v daňovém přiznání za rok 2019 a 2018.

Každá obec dostane kompenzaci 1200 korun na občana, schválila Sněmovna

Domácí

Dále poslanci schválili, že obce budou moci nově osvobodit nemovitosti na svém území o daně také v případě mimořádných událostí, například pandemií.

Poslanci poprvé schválili protikrizový balíček už 29. května, následně jim ho ale vrátil Senát. Senátoři požadovali, aby obce dostaly příspěvek 1200 na obyvatele kompenzaci výpadku daňových příjmů. Poslanci tuto variantu nakonec v úterý schválili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám