Hlavní obsah

Do ČR se dostalo 100 kg zdravotně závadného sýra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na český trh se dostalo 100 kilogramů francouzského sýra Morbier, který by mohl obsahovat bakterii Escherichia coli, která může způsobit závažné střevní potíže. Prodával se hlavně v menších prodejnách a řetězci Kaufland. Do distribuce se dostal v září a říjnu, většina produktů se z prodeje stáhla, část se prodala. V tiskové zprávě to uvedla Státní veterinární správa (SVS).

Foto: Státní veterinární správa (SVS)

SVS stáhla z prodeje francouzský sýr Morbier.

Článek

Vyrobená šarže byla podle veterinární správy rozdělena do menších šarží s různými daty minimální trvanlivosti. Jde o produkt výrobce Fromagerie Monnin z Francie. Dodavatelé ho dovážejí ve velkých baleních a následně se porcuje.

„Zákazníci, kteří výrobek zakoupili, by jej v žádném případě neměli konzumovat a mohou jej vrátit v místě nákupu,“ uvedla SVS.

„Společnost Kaufland okamžitě zareagovala a dotčený produkt stáhla z prodeje. Zákazníky, kteří výše uvedený produkt zakoupili, prosíme, aby jej nekonzumovali a vrátili v kterékoli prodejně Kaufland. Kupní cena bude samozřejmě vrácena, a to i bez předložení účtenky,“ uvedl ke zprávě Kaufland.

Bakterie v lidském těle produkuje toxin, který představuje riziko vzniku onemocnění. Projevuje se jako vodnatý nebo krvavý průjem. Konzumace potraviny obsahující bakterii je nebezpečná hlavně pro zranitelné skupiny, jako jsou malé děti, staří a nemocní lidé nebo těhotné ženy.

Na Přerovsku objevili nelegální sklad potravin

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám