Hlavní obsah

Disney zahajuje druhé kolo propouštění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zábavní společnost Walt Disney zahajuje druhé kolo propouštění, celkem hodlá firma podle dříve avizovaného plánu zrušit kolem 7000 pracovních míst a na nákladech ušetřit 5,5 miliardy dolarů (zhruba 117 miliard Kč). S odkazem na své zdroje o tom v pondělí informovala agentura Reuters. První kolo propouštění firma zahájila v březnu.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Ilustrační foto

Článek

V rámci propouštění, které podle zdrojů začíná v pondělí, firma zruší „několik tisíc“ pracovních míst. Zaměstnance, kterých se úsporná opatření dotknou, bude firma informovat mezi pondělím a čtvrtkem. Zástupci Disney uvedli, že po posledním kole propouštění bude v podniku o 4000 pracovních míst méně.

Místa se podle zdrojů ruší napříč celým podnikem, včetně Disney Entertainment, ESPN a Disney Parks a rovněž v divizi Experiences and Products. Nepočítá se ale s tím, že by se rušení pracovních míst dotklo i zaměstnanců v zábavních parcích a rezortech, kteří jsou placeni hodinově a kteří přicházejí přímo do styku s návštěvníky.

Firma o plánu na snížení počtu pracovních míst informovala v únoru, kdy oznámila i reorganizaci. V rámci změn se také například vrátily rozhodovací pravomoci kreativním ředitelům Disney. Cílem změn je uplatňovat efektivnější přístup k obchodním aktivitám skupiny.

Zájem o Netflix není tak vysoký, jak se čekalo

Internet a PC

Zábavní průmysl se už zotavil z počátečního euforického nástupu streamování videa, kdy zavedené mediální firmy přišly o miliardy dolarů. Nabídly totiž služby, kterými chtěly konkurovat společnosti Netflix.

Mediální podniky začaly omezovat výdaje, když Netflix začátkem loňského roku vykázal první pokles počtu předplatitelů za deset let a kdy investoři začali dávat najevo, že důležitější je pro ně ziskovost než snaha zvyšovat počet předplatitelů služeb za každou cenu.

Společnost Disney začala 27. března informovat zaměstnance, kterých se dotkne snižování počtu pracovních míst. Uvedla také, že druhé kolo propouštění bude rozsáhlejší a uskuteční se v dubnu. Třetí kolo se očekává před začátkem léta.

Šéf Alphabetu si vydělal pět miliard. Pak přišlo masivní propouštění

Internet a PC

Reklama

Výběr článků

Načítám