Hlavní obsah

Digitální stavební řízení stíháme, tvrdí Bartoš. Systém dostanou 1. května

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyřízení stavebního povolení na dálku z počítače nebo mobilu bude od července fungovat, ujistil v neděli v televizi Prima vicepremiér pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti). Testování systému a školení zaměstnanců stavebních úřadů začne v květnu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Vicepremiér pro digitalizaci Ivan Bartoš (Piráti)

Článek

„Mě trochu mrzí ta debata, která se okolo toho vede ve veřejném prostoru, protože to technické vybavení úřadů za 200 milionů korun je nakoupeno a do stavebních úřadů se distribuuje,“ řekl Bartoš. „Už od 15. května začínáme školit i s tím technickým vybavením a ten funkční systém jsem předvedl v Brně na stavebním veletrhu tak, jak bude předán 1. května,“ dodal.

Bartoš v minulosti několikrát zopakoval, že se podle něj digitalizace stavebního řízení do 1. července stihne. „Systém webové aplikace je z pohledu úřadu intuitivní. Jestli v tuto chvíli lidé ovládají spisovou službu nebo si umí nakoupit v nějakém e-shopu, tak ovládání toho systému je velmi podobné,“ řekl ministr.

Praha vznesla pochybnosti, zda může stavební zákon platit od července

Domácí

Bývalá ministryně pro místní rozvoj a současná místopředsedkyně Sněmovny Klára Dostálová (ANO) v televizní debatě vyjádřila pochybnosti o tom, že digitalizovaná podoba stavebního řízení bude od 1. července fungovat.

„Panika na těch stavebních úřadech je fakt obrovská a ti úředníci se legitimně bojí,“ uvedla Dostálová. „Spouštíte to naostro 1. července, úředníci to nebudou mít osahané,“ doplnila. Už dříve uvedla, že by se lhůta na spuštění měla o půl roku kvůli testování odložit.

Lidé ve velkém vyrazili nakupovat nové byty. Zájmem zaskočili i developery

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám