Hlavní obsah

Další cestovní kancelář ruší všechny letní zájezdy

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestovní kancelář Alexandria ruší veškeré zájezdy s odletem nebo odjezdem do 31. srpna. Oznámila to na svém webu. Důvodem jsou přetrvávající omezení cestování v důsledku pandemie covid-19.

Foto: Michael Švarc, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Přes mediální výstupy ohlašující uvolňování v jednotlivých destinacích je realita naprosto odlišná. V tuto chvíli stále není jasné, do které země a za jakých podmínek bude možné cestovat. Jen velmi málo zemí již vydalo konkrétní nařízení upravující provoz hotelů v létě 2020,“ uvedla kancelář v prohlášení.

Zákazníci, kteří zaplatili zálohu nebo celou cenu, podle CK obdrží kompenzační voucher.

Exim Tours a CK Fischer zrušily všechny prázdninové zájezdy

Ekonomika

Kancelář uvedla, že v tuto chvíli se ve většině zemí nepodařilo dořešit, jak by se postupovalo v případě opětovného výskytu nákazy covid-19.

„I když v hotelech budou připraveny takzvané ,karanténní pokoje‘, stále neexistuje odpověď na otázku, co se stane se zákazníky, kteří onemocní. Podle již existujících pokynů mohou odpovědné místní orgány rozhodnout i o umístění ve státní karanténě, tedy mimo hotel,“ stojí v prohlášení.

„Není také vyřešeno, jakým způsobem a za jakých podmínek proběhne jejich návrat zpět do ČR, ale hlavně hotel i přes výskyt covid-19 může a bude fungovat dál i přes riziko, které z toho vyplývá pro jeho hosty,“ uzavřela CK.

Ke zrušení všech prázdninových zájezdů již přistoupily i cestovní kanceláře Exim Tours a Fischer.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám