Hlavní obsah

Dálnici D1 uzavře bourání šesti mostů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Úplná uzavírka na modernizované dálnici D1 proběhne od pátku 5. července do soboty 6. července na jejích dvou úsecích, konkrétně v úseku 9 (Loket – Hořice) a 21 (Lhotka – Velká Bíteš). Důvodem je bourání šesti mostů, uvedl Zdeněk Neusar z tiskového oddělení ministerstva dopravy.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Modernizační práce na D1

Článek

„V každém úseku se budou bourat tři mosty, a řidiči proto budou muset využít stanovených objízdných tras,“ informoval Neusar.

Foto: David Ryneš, Novinky

Připravované opravy mostů na D1 a mosty, které budou bez náhrady

Úplná uzavírka od exitu 66 Loket – exit 81 Koberovice potrvá od 5. července od 21.00 hod. do 6. července do 11.00 hod. Od exitu 153 Lhotka – exit 162 Velká Bíteš bude probíhat od 5. července od 20.00 hod. do 6. července do 10.00 hod.

Oběma úplným uzavírkám budou předcházet přípravné práce s nezbytným dílčím omezením dopravy. Od večera 3. července budou mít řidiči v úseku 21 k dispozici dva jízdní pruhy směrem na Brno a jeden pruh směrem na Prahu a od večera 4. července bude tentýž režim dopravy zaveden také v úseku 9.

Shodné omezení dopravy si pak vyžádají dokončovací práce po snášení mostů na úseku 21, které budou probíhat až do půlnoci 9. července. Výjimkou budou dokončovací práce na úseku 9, kde bude režim dopravy po úplné uzavírce z důvodu vyšších intenzit provozu začátkem týdne otočen. Řidiči tak budou moci na úseku 9 od soboty 6. července využít dva pruhy na Prahu a jeden na Brno.

Vedle těchto dopravních omezení řidiče z důvodu vybudování provizorních přejezdů středního dělícího pásu od 8. do 21. července čeká také částečná uzavírka v úseku 5 (Šternov – Psáře). „Plynulost dopravy by tím měla být narušena jen minimálně, po celou dobu prací bude zachován provoz ve dvou pruzích v každém směru,“ dodal Neusar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám