Hlavní obsah

Daimler má za letošek našlápnuto k prodejnímu rekordu

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stuttgart

Německá automobilka Daimler má zaděláno na vytvoření rekordu v prodeji za celý letošní rok. Informovala o tom agentura DPA.

Článek

„Jsme na dobré cestě prodat za letošek více vozů než kdy předtím,“ uvedl šéf prodeje Joachim Schmidt. Za říjen stuttgartská automobilka prodala celkem 111 683 vozů značky Mercedes-Benz, Smart, AMG a Maybach, což je o tři procenta více v porovnání se stejným obdobím loňského roku. Za celý rok hodlá koncern prodat celosvětově 1,35 miliónu vozů.

V říjnu automobilka zaznamenala vysoká čísla u odbytu v USA a Číně. Naopak v západní Evropě prodeje klesly, v Německu dokonce o 16 procent.

U klíčové značky Mercedes-Benz se prodalo 103 378 vozů, což je meziročně o 2,9 procenta více. Prodej značky Smart se vyšplhal o 5,3 procenta na 8305 vozidel.

„Od začátku roku jsme každý měsíc zvýšili prodej ve srovnání s loňskem,“ připomněl Schmidt. Od ledna do října automobilka prodala na celém světě téměř 1,11 miliónu aut, což představuje meziroční nárůst o zhruba sedm procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám