Hlavní obsah

CPI Property Group chce snížit emise, vydává na to dluhopisy za 17 miliard

Realitní skupina CPI Property Group, kterou ovládá český miliardář Radovan Vítek, vydala dluhopisy za 700 milionů eur (přibližně 17,1 miliardy Kč). Cenné papíry jsou vázány na cíl firmy snížit emise skleníkových plynů o 30 procent do roku 2030. Pokud se to společnosti nepodaří, bude muset zaplatit držitelům dluhopisů vyšší výnos. Skupina CPI Property Group o tom informovala v tiskové zprávě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radovan Vítek na snímku z roku 2011.

Článek

Dluhopisy jsou vázané na cíl společnosti snížit do roku 2030 intenzitu emisí skleníkových plynů svého nemovitostního portfolia o 30 procent ve srovnání s rokem 2019.

Pokud nebude na konci roku 2027 splněn průběžný cíl, dojde k navýšení výnosu z 1,75 procenta o 0,25 procenta v posledních dvou letech životnosti dluhopisů. Datum splatnosti cenných papírů je 14. ledna 2030.

Akcie nesly pohádkově, dluhopisy ztratily

Ekonomika

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Vlastní nemovitosti v České republice, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, ve Švýcarsku, dále ve Francii, Rumunsku, Rusku a Británii.

Reklama

Výběr článků

Načítám