Hlavní obsah

ČOI: Pořadatelé předváděček mají nový trik, zvou do sídla firmy

Pořadatelé předváděcích akcí mění taktiku. Pořádají prodejní akce přímo v sídle své firmy. U těchto nákupů totiž není možné odstoupit od smlouvy do 14 dnů bez udání důvodu. Česká obchodní inspekce (ČOI) v posledních týdnech zaznamenala velký nárůst stížností od spotřebitelů, které se týkají právě těchto případů, uvedl ve středu mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Většinou bývá nabízeno zboží jako na klasických předváděcích akcích, ale spotřebitelé si musí uvědomit, že zde nevzniká právo na odstoupení od smlouvy do 14 dnů bez udání důvodu, protože zboží kupují přímo v sídle společnosti, tedy nikoli 'mimo prostory obvyklé k podnikání'," uvedl Fröhlich.

Vstup na tyto akce pořádané v sídle společnosti je však výhradně na pozvánku. Nejčastěji organizátoři zvou spotřebitele důchodového věku a ty, kteří se již v minulosti předváděcích akcí zúčastnili.

Domoci se svých peněz zpět je pak pro zákazníky podle inspekce velmi těžké, obzvlášť v případě, kdy si mnozí kupující ani nevyžádali doklad o koupi.

Reklama

Související články

ČOI zakázala prodej nebezpečné hračky

Česká obchodní inspekce (ČOI) zakázala prodej plastové želvičky s magnetem. Z hračky šly snadno oddělit malé části, které může dítě spolknout nebo vdechnout,...

Výběr článků

Načítám