Hlavní obsah

Coca-Cole v Česku a na Slovensku loni klesl zisk o 90 procent

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firmě Coca-Cola HBC Česko a Slovensko v loňském roce klesl zisk meziročně o 89 procent na 40,3 milionu korun z předloňských 366 milionů. Loňský rok podle společnosti výrazně poznamenala pandemie covidu-19 a s ní spojená opatření. Například byly zavřené restaurace, hospody, bary, kavárny či kina.

Foto: Mark Lennihan, ČTK/AP

Coca-Cola v supermarketu v New Yorku

Článek

Tržby firmě v loňském roce klesly o 15,3 procenta na 6,8 miliardy korun.

Mluvčí firmy Patricie Šedivá již dříve uvedla, že konzumace v domácnostech se v době pandemie zvýšila. Pokles způsobený výpadkem konzumace v uzavřených provozech ale toto zvýšení zdaleka nedokázalo kompenzovat.

Navzdory těmto potížím firma loni spustila výstavbu nového plně automatizovaného skladu ve výrobním areálu v pražských Kyjích za půl miliardy korun, který nahradí distribuční centrum v Praze – Horních Počernicích.

Kofola kupuje Karlovarskou Korunní a Ondrášovku

Ekonomika

Firma od roku 2017 investovala v Česku zhruba dvě miliardy korun. V posledních letech šlo mimo jiné o 650 milionů korun do tří linek.

V Praze začala vyrábět pro střední Evropu takzvané rostlinné nápoje pod značkou AdeZ. Desítky milionů korun vložila do sirupárny.

Novým ředitelem společnosti se loni stal Dan Timotin. Ve funkci vystřídal Mariu Anargyrouvou-Nikolićovou, která převzala vedení společnosti v Řecku a na Kypru.

Konkurenční skupině Kofola loni klesl zisk před úroky, daněmi, odpisy a amortizací (EBITDA) o osm procent na 1,03 miliardy korun.

Reklama

Související články

Kofola kupuje českého výrobce ciderů

Česká nápojářská společnost Kofola kupuje stoprocentní podíl výrobce ciderů F. H. Prager. Společnost to uvedla v úterní tiskové zprávě. Hodnotu transakce firmy...

Coca-Cole se zvýšily tržby i zisk

Americké nápojářské společnosti Coca-Cola ve druhém čtvrtletí vzrostl čistý zisk meziročně o 48 procent na 2,6 miliardy dolarů (56,8 miliardy korun). Čisté...

Výběr článků

Načítám