Hlavní obsah

Coca-Cole se zvýšily tržby i zisk

Novinky, ČTK, bož

Americké nápojářské společnosti Coca-Cola ve druhém čtvrtletí vzrostl čistý zisk meziročně o 48 procent na 2,6 miliardy dolarů (56,8 miliardy korun). Čisté tržby se pak zvýšily o 42 procent na 10,1 miliardy dolarů (220 miliard korun). Oživení prodejů pomohl pokrok ve vakcinaci proti covidu-19 a znovuotevření pohostinství v jednotlivých zemích.

Foto: Mark Lennihan, ČTK/AP

Coca-Cola v supermarketu v New Yorku

Článek

V roce 2020 se přitom v důsledku pandemie a lockdownů čisté tržby propadly o 11 procent. V letošním prvním čtvrtletí potom výraznou část tržeb tvořily nápoje konzumované doma.

Již na konci prvního čtvrtletí společnost předpokládala, že znovuotevření pohostinství bude pohonem letošního oživení. Tento předpoklad aktuální výsledky potvrzují.

Coca-Cola zvýšila tržby, ale zisk měla nižší

Ekonomika

Tržby v Severní Americe Coca-Cola ve druhém čtvrtletí zvýšila o 28 procent, zejména díky zrušení některých omezení spolu s růstem počtu očkovaných proti covidu-19. Objem prodeje se zvýšil o 17 procent.

V letošním roce firma podle aktualizovaného odhadu očekává růst takzvaných organických tržeb o 12 až 14 procent, zatímco dosud počítala s růstem nejvýše o devět procent. U očištěného zisku na akcii firma čeká růst o 13 až 15 procent, původně jej odhadovala kolem deseti procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám