Hlavní obsah

Čistý zisk Moneta Money Bank v prvním čtvrtletí mírně klesl

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Banka Moneta Money Bank vykázala v prvním čtvrtletí čistý zisk po zdanění 1,04 miliardy, což představuje meziroční pokles o 3,6 procenta. Banka to oznámila ve čtvrtek. Hrubý objem výkonných úvěrů vzrostl meziročně o 5,7 procenta.

Foto: Moneta Money Bank

Logo Moneta Money Bank

Článek

„Moneta předvedla za první čtvrtletí roku 2017 solidní finanční výkon a zaznamenala čistý zisk ve výši jedné miliardy korun,” řekl předseda představenstva Tomáš Spurný.

„Naši ziskovost nadále posiluje pokračující celkové zkvalitňování našich aktiv, zvýšená úvěrová aktivita a dobrá kapitalizace ve výši 19,9 procenta společně se silnou likviditní pozicí. I nadále máme dobrý základ pro naplnění našich strategických cílů,“ dodal.

Banka pokračuje v oddělování od GE Capital. „Poslední otevřenou oblastí zůstává pouze implementace řešení systému kreditních karet,” uvedla tisková mluvčí banky Lucie Leixnerová.

Oddělení od GE Capital

„Dalším důležitým krokem, kromě odpojení GE sítí dosud využívaných Monetou, bylo ukončení většiny služeb poskytovaných v rámci servisní smlouvy s GE Capital. Ukončení smlouvy proběhlo k 7. 4. 2017,” zdůraznila.

„Moneta dosáhla úplného oddělení od korporace GE s devítiměsíčním předstihem oproti plánu. Ukončení nákupu IT a dalších služeb od bývalého vlastníka nám pomůže v důsledném řízení nákladů a umožní nám splnit cíle v oblasti efektivity po zbytek roku 2017,“ dodal k tomu Spurný.

Moneta odhaduje náklady na servisní smlouvy s GE za rok 2017 na 60 miliónů korun. Oddělení IT systémů by mělo přijít na 410 miliónů korun.

Moneta na českém trhu dříve působila pod názvem GE Money Bana. Přejmenována v souvislosti se záměrem GE podíl v bance postupně prodat. V současné době vlastní 19,57 procenta akcií společnost Chase Nominees Limited a 7,23 procenta lucemburská divize investiční banky J.P. Morgan.

Reklama

Výběr článků

Načítám