Hlavní obsah

Čistý zisk Čepra loni stoupl o dvě pětiny na 1,3 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státnímu distributorovi paliv Čepro loni vzrostl čistý zisk meziročně o 39 procent na rekordních 1,28 miliardy korun. Tržby stouply o 22 procent na 58,8 miliardy korun. V pondělí to oznámil šéf představenstva Jan Duspěva. Na zisku, který poprvé překročil miliardu korun, se podle něj pozitivně projevily makroekonomická situace a rozvoj dopravy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Skladiště zásob ropy v Nelahozevsi. Ilustrační snímek

Článek

Kromě hospodářských výsledků Čepro informovalo o vývoji soudních řízení. Pravomocně bylo ukončeno trestní řízení proti Radovanu Krejčířovi a Martinu Pechanovi. V něm byla společnosti Čepro přiznána náhrada škody přesahující 18 milionů korun.

Odsouzení Krejčíře s Pechanem podle právního zástupce Čepra vedlo i k zamítnutí žaloby společnosti Lancelin. Po Čepru se domáhala vydání více než 264 tisíc tun pohonných hmot, nebo zaplacení jejich finančního ekvivalentu za 2,6 miliardy korun.

Jediným akcionářem Čepra je ministerstvo financí. Společnost provozuje v Česku 1135 kilometrů produktovodů. Má 650 skladovacích nádrží, jejichž kapacita je 1,76 milionu metrů krychlových.

Provozuje také síť 200 čerpacích stanic EuroOil, která je z hlediska počtu stanic třetí největší a z pohledu prodejů pohonných hmot čtvrtá nejvýznamnější v Česku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám