Hlavní obsah

Čínský výrobce akumulátorů investuje do závodu v Maďarsku 179 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Čínská společnost Contemporary Amperex Technology (CATL) postaví v maďarském městě Debrecen továrnu na výrobu akumulátorů. Na sociální síti o tom v pátek informoval náměstek maďarského ministra zahraničí Levente Magyar.

Foto: Profimedia.cz

Firma Contemporary Amperex Technology

Článek

Čínská investice ve výši 7,34 miliardy eur (179 miliard korun) je nejvyšší dosavadní investicí zahraniční společnosti v Maďarsku. „Závod bude stát na 221 hektarech a zaměstná téměř devět tisíc lidí,“ uvedl Magyar. Výstavba by měla začít už letos.

Jednání o příchodu největšího výrobce akumulátorů na světě do Maďarska probíhala podle Magyara přes dva roky. Závod ve městě Debrecen bude druhým evropským závodem společnosti CATL. První stojí v Německu.

Tesla chce kupovat čínské baterie BYD

AutoMoto

Společnost CATL ve svém prohlášení uvedla, že za sídlo svého druhého evropského závodu si vybrala Maďarsko, protože země má stabilní obchodní prostředí, rozvinutou infrastrukturu a dobré logistické spojení.

„Maďarsko leží rovněž blízko velkých automobilek jako Mercedes-Benz, BMW a Volkswagen. Nový závod umožní urychlení rozvoje elektromobily v Evropě,“ dodala společnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám