Hlavní obsah

ČEZ v 1. čtvrtletí zvýšil zisk o čtvrtinu na 7 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Energetická skupina ČEZ v prvním čtvrtletí zvýšila meziročně čistý zisk téměř o čtvrtinu na 7,03 miliardy korun. ČEZ o tom v úterý informoval s tím, že jde o výsledky podle mezinárodních účetních standardů. Vyšší zisk firma vysvětluje růstem tržeb za prodej elektřiny; tržby vzrostly o 17,5 procenta na 32,5 miliardy korun.

Článek

Do výsledků je zahrnuto 35 společností, včetně tří nově získaných bulharských energetických distributorů. Ke konci března holding zaměstnával zhruba 22.730 lidí, což je meziročně o přibližně 4880 lidí více.

Do března skupina vyrobila 16,1 terawatthodiny elektřiny. Ve srovnání se stejným obdobím loni to je o 2,7 procenta více.

Před dvěma roky vykázala skupina tržby méně než 16 miliard korun. Od té doby však ČEZ koupil pět distribučních společností a v minulém roce také tři rozvodné firmy v Bulharsku.

Do skupiny patří vedle mateřské společnosti ČEZ, která je nejvýznamnějším výrobcem elektřiny v České republice, například Severočeská, Východočeská, Západočeská, Severomoravská energetika a Středočeská energetická.

Reklama

Výběr článků

Načítám