Hlavní obsah

ČEZ prodloužil termín na nabídky pro jaderný tendr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Termín pro podání závazných nabídek až na čtyři jaderné bloky se prodlouží o dva týdny do 30. dubna, uvedl ČEZ. O posun požádala francouzská EDF, dál se uchází jihokorejská KHNP. Společně o tom ve čtvrtek informovaly ČEZ a ministerstvo průmyslu a obchodu.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaderná elektrárna Dukovany

Článek

Finální nabídku na stavbu jednoho jaderného bloku v Dukovanech podaly na konci loňského října americká společnost Westinghouse, KHNP a EDF. Spolu s tím uchazeči podali i nezávazné nabídky na další tři reaktory.

Vláda na začátku letošního roku po prostudování nabídek vyzvala EDF a KHNP k podání závazných nabídek ke stavbě až čtyř nových reaktorů v Dukovanech a Temelíně. V další části tendru naopak nepokračuje Westinghouse, jehož původní nabídka nesplnila podle vlády podmínky.

Staví se trasa pro obří náklady do Dukovan

Domácí

Harmonogram se podle ČEZ a ministerstva průmyslu i přes prodloužení termínu nabídek jinak nemění. Smlouva s vybraným dodavatelem by měla být podepsána na přelomu let 2024 a 2025, nový blok by měl být v Dukovanech spuštěn v roce 2036.

Reklama

Výběr článků

Načítám