Hlavní obsah

České dráhy zahájily předprodej Jízdenky na léto, meziročně zdražily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České dráhy zahájily předprodej síťové Jízdenky na léto, proti loňsku podraží o několik set korun. Jízdenku je možné využít pro cesty všemi spoji Českých drah mezi 1. červencem a 31. srpnem. Do vlaků lze nastoupit kdekoliv a ujet libovolný počet kilometrů. Dopravce to ve čtvrtek uvedl v tiskové zprávě. Loni si Jízdenku na léto zakoupilo zhruba 10 000 lidí.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Sedmidenní síťová jízdenka vyjde na 1390 Kč, což je o 500 korun více než loni. Neomezená jízdenka na 14 dní letos stojí 1990 Kč, tedy o 700 Kč více než před rokem. Pro držitele In Karty 50 se zákaznickou aplikací platí zvýhodněná cena 1190 Kč a pro držitele In Karty 25 pak 1690 Kč.

Nově se zlevní jízdenka pro děti, studenty, seniory od 65 let a invalidy III. stupně. Pro ně bude sedmidenní jízdenka za 695 Kč a čtrnáctidenní za 995 Kč.

„Cestovatel může kdykoliv a kdekoliv nastoupit do vlaku Českých drah, ujet libovolný počet kilometrů a zase vystoupit, kde chce. Lze projet celou republiku křížem krážem a poznávat hrady, zámky, historická města a přírodní zajímavosti nebo se vydat na pobyt na dovolenou na druhou stranu republiky. Loni tuto nabídku využilo přibližně 10 000 cestovatelů,“ uvedl člen představenstva ČD a náměstek pro osobní dopravu Jiří Ješeta.

K cestování po Evropě vlakem je možné vedle obvyklých jízdenek koupit síťovou jízdenku Interrail, která platí na železničních tratích po celé Evropě včetně Spojeného království či Irska. Pro dovolené v zahraničí mohou zájemci využít i Včasné jízdenky Evropa, uvedl dopravce v tiskové zprávě.

České dráhy skončily po dvou ztrátových letech v zisku

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám