Hlavní obsah

Česká zbrojovka koupila amerického výrobce zbraní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

UHERSKÝ BROD

Největší český výrobce střelných zbraní Česká zbrojovka Uherský Brod získala stoprocentní kontrolu nad známým americkým výrobcem krátkých palných zbraní společností Dan Wesson. Firmu koupila dceřinná společnost České zbrojovky ve Spojených státech CZ-USA.

Článek

"Jméno Wesson je ve zbrojařském průmyslu skutečný pojem. Pro naši společnost je získání této značky velmi prestižní záležitostí a rádi bychom ji zařadili do naší nabídky jako jakousi prémiovou řadu," uvedl generální ředitel uherskobrodské zbrojovky Radek Žďárecký.

Firma, která se v posledních letech potýkala s poklesem prodeje, bude dál vyrábět své značky zbraní a prodávat je na severoamerickém trhu.

Česká zbrojovka získala nákupem jak samotnou značku Dan Wesson, tak kompletní výrobní kapacity a hmotný majetek společnosti, s výjimkou dluhů. Podle vedení uherskobrodského výrobce zbraní bude hlavním úkolem obnovit prestiž značky a postupně oživit prodej její nové americké akvizice.

Firmu Dan Wesson založil potomek Daniela Wessona, který v minulém století stál u zrodu legendární značky Smith & Wesson.

Česká zbrojovka vyrábí především krátké ruční palné zbraně, ale také vzduchovky a malorážky. Uherskobrodská zbrojovka je jedním z největších producentů ručních palných zbraní na světě. Podnik vznikl v roce 1936, nejprve vyráběl jen vojenské zbraně, posléze výrobu rozšířil i o sportovní a lovecké zbraně. vyváží do 100 zemí světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám