Hlavní obsah

Česká Telefónica zeštíhlí, letos propustí zhruba šest stovek zaměstnanců

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Největší tuzemská telekomunikační společnost Telefónica Czech Republic hodlá v letošním roce propustit přibližně deset procent ze současných 5862 zaměstnanců. Důvodem jsou změny organizační struktury, jimiž se firma snaží zvýšit svou efektivitu a snižovat náklady, informoval personální ředitel Telefóniky Ctirad Lolek.

Foto: Václav Lang, Novinky

Telefónica ČR bude letos propouštět.

Článek

„Telefónica Czech Republic prochází dlouhodobým programem optimalizace, který se netýká pouze tohoto roku,“ sdělil Lolek s tím, že změna organizační struktury jde napříč celou společností. Jakých pozic konkrétně se propouštění dotkne, se zatím podle Lolka nedá ještě konkretizovat, jelikož se na detailních plánech stále pracuje.

„Zmiňovaný program probíhá tak, aby žádná ze změn neměla negativní dopad na služby poskytované zákazníkům,“ připomněl Lolek.

Všichni zaměstnanci, kteří odcházejí z důvodů organizačních změn, mají právo na odstupné podle platné kolektivní smlouvy. „Konkrétní výše odstupného se odvozuje od počtu odpracovaných let v naší společnosti a pohybuje se v rozsahu tří- až třináctinásobku průměrné mzdy,“ doplnil Lolek.

Telefónice se propadl za loňské tři čtvrtletí čistý zisk meziročně o 13,7 procenta na zhruba pět miliard korun. Konsolidované výnosy se rovněž snížily o 3,1 procenta na 37,75 miliardy korun, výnosy z mobilních sítí pak poklesly o 5,2 procenta na 18,5 miliardy korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám