Hlavní obsah

Česká spořitelna vyplatí dividendu 60 Kč na akcii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká spořitelna vyplatí z loňského nekonsolidovaného čistého zisku 16,22 miliardy korun hrubou dividendu 60 korun na akcii. Celkově spořitelna na dividendách z loňského zisku vyplatí 9,12 miliardy korun. Téměř 99 procent akcií ČS vlastní Erste Bank.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rozhodným datem pro výplatu dividendy je středa. Zbytek zisku, který nebude vyplacen na dividendách, spořitelna převede do nerozděleného zisku a posílí tak vlastní kapitál, rozhodli na řádné valné hromadě akcionáři spořitelny.

Akcionáři dále schválili rozdělení zisku společnosti a účetní závěrku za rok 2013. Externím auditorem pro rok 2013 zůstává společnost Ernst & Young Audit.

Erste Bank kontroluje 98,97 procenta akcií České spořitelny. Dalších 0,59 procenta představují prioritní akcie držené převážně městy a 0,44 procenta vlastní jiní drobní podílníci. Spořitelna je největší tuzemskou bankou podle počtu klientů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám