Hlavní obsah

Česká pojišťovna a Generali se spojí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česka pojišťovna (ČP) a konkurenční Generali, které v Česku působí v rámci světové pojišťovací skupiny Generali, propojí své aktivity. Pojistné portfolio Generali se do konce roku stane součástí ČP. Nový subjekt ponese název Generali Česká pojišťovna. Obě pojišťovny o tom informovaly ve středu. Česká pojišťovna teď vede nezbytná jednání s regulátorem.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Český pojistný trh tak bude mít nového lídra. Tím je zatím Kooperativa. Generali Českou pojišťovnu povede současný generální ředitel a předseda představenstva České pojišťovny Roman Juráš.

Obě pojišťovny jsou od roku 2008 součástí Generali CEE Holdingu. Spojením jejich aktivit se rozšíří nabídky produktů.

Od transakce bude si pojišťovny slibují určité úspory, a tedy i větší nákladovou efektivitu. „Budeme se tak moci více soustředit na další rozvoj digitalizace a moderních technologií, a to zejména těch, které přinesou užitek klientům. Z hlediska efektivity se dá obecně říct, že multibrandové strategie jsou zejména na relativně malém trhu náročné,” uvedl Juráš.

Česká pojišťovna je druhou největší tuzemskou pojišťovnou s tržním podílem 21,5 procenta. Pojišťovna Generali patří s tržním podílem 6,9 procenta mezi šest největších českých pojišťoven.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám