Hlavní obsah

Ceny plynu u innogy díky prémii od února klesnou o 4,5 procenta

Právo, Martin Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost innogy sníží od února ceny zemního plynu pro zákazníky se základním ceníkem Standard v průměru o 4,5 procenta. Učiní tak formou připsání částky 1200 Kč na fakturu.

Foto: archiv, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Připravili jsme pro zákazníky slevu na plyn, díky které ušetří za vytápění ve druhé polovině topné sezóny. Částku odpovídající jejich spotřebě jim připíšeme na fakturu formou speciální prémie,“ řekl Právu obchodní ředitel innogy Tomáš Varcop.

Ostatní velcí dodavatelé změny cen nepřipravují. „Zlevňovali jsme již v loňském roce,“ řekl Právu mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. Podobně reagoval i mluvčí Pražské plynárenské Miroslav Vránek. „V dohledné době se nechystáme neregulovanou složku ceny plynu měnit,“ řekl.

Za pět let zlevnili o více než čtvrtinu

Měnit ceny neplánuje ani E. ON. „Ceny plynu zůstávají na úrovni posledního čtvrtletí roku 2017,“ sdělil Právu mluvčí E. ON Vladimír Vácha.

Varcop doplnil, že cena zemního plynu od innogy klesá již od roku 2013. „Od té doby plyn u nás zlevnil o 26,7 procenta,“ řekl. To v praxi znamená, že domácnost v rodinném domě s roční spotřebou 20 MWh zaplatí letos za plyn 20 095 Kč, tedy o 7105 korun méně než v roce 2013.

Snižování cen podle mluvčího innogy Martina Chalupského umožňuje poměrně pozitivní vývoj cen na světových trzích. „Důležitou roli hrají dlouhodobé velkoobchodní nákupy komodity v ročním či dvouletém předstihu a v posledním roce sílící kurz koruny,“ řekl. Firma nabídne i slevu 4500 Kč během tří let pro zákazníky, kteří u produktu Optimal budou od innogy odebírat zemní plyn i elektřinu.

Reklama

Související témata:

Související články

Elektřina letos podraží. Plyn jen mírně

Od Nového roku se lidem, kteří nemají zafixovanou cenu elektřiny, zvedne cena v průměru o čtyři procenta. V extrémních případech, a to zejména u malých...

Výběr článků

Načítám