Hlavní obsah

Ceny benzínu opět klesly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot v Česku se vrátily k poklesu, i když jen mírnému. Benzín Natural 95 za týden zlevnil o 27 haléřů na průměrných 40,27 koruny za litr. Nafta se prodává v průměru za 45,21 koruny za litr, což je o dva haléře méně než minulou středu. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Článek

Na začátku prázdnin se průměrná cena Naturalu blížila 48 korunám na litr, což byla dosud nejvyšší úroveň. Zhruba stejně tehdy stála nafta, dražší byla jen na jaře krátce po vpádu ruské armády na Ukrajinu. O prázdninách ale pohonné hmoty trvale zlevňovaly, pokles cen se zastavil jen v posledním prázdninovém týdnu.

Ceny jsou stále výrazně vyšší než před rokem. Za benzín tehdy řidiči platili o 6,48 koruny na litru méně, nafta byla levnější dokonce o 13,61 koruny.

Nejlevnější paliva nyní natankují motoristé ve Zlínském kraji, kde je litr benzínu v průměru za 39,66 koruny. Naftu tam prodávají průměrně za 44,63 koruny. Naopak nejdražší jsou čerpací stanice v Praze. Litr benzínu stojí v hlavním městě průměrně 41,36 koruny, litr nafty pak 45,96 koruny.

Foto: Novinky

Průměrné ceny pohonných hmot v ČR k 7. září 2022

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám