Hlavní obsah

Ceny benzínu klesají, litr v průměru za 24,09 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Pohonné hmoty v České republice opět zlevnily. Spadly v průměru o čtyři haléře na 24,09 koruny. Podobně zlevnila i motorová nafta, která se nyní prodává za průměrných 21,10 koruny, uvedla společnost RR-Auto.

Foto: Martina Rambousková

VÍME, KAM JDEME - Pojďte s námi 25. a 26. října.

Článek

Největší rozdíly v cenách přetrvávají mezi jednotlivými kraji - zatímco nejlevnější benzín mají tradičně řidiči na jihu Moravy - kolem 22 korun za litr naturalu 95, nejhlouběji musí naopak sáhnout do kapsy na západě Čech. Zde se platí až 25 korun za litr.

Analytici pokles cen očekávali díky nižším cenám ropy a ropných produktů na světových trzích koncem října. Nejvíce klesla cena benzinu na jižní Moravě, o pět až sedm haléřů se snížily ceny v hlavním městě, na severní Moravě, ve středních a východních Čechách. Naopak v jižních Čechách se v průměru zvedla cena o haléř. Cena motorové nafty se na jižní Moravě za posledních sedm dní snížila o devět haléřů na průměrných 20,97 koruny. O pět haléřů nižší je nyní cena v severních a východních Čechách a na severní Moravě.

Světové ceny ropy v minulém týdnu vzrostly. Na konci týdne se cena americké ropy zvýšila nad 32 dolarů, a dostala se tak na nejvyšší hodnoty za posledních pět týdnů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám