Hlavní obsah

Centrum Prahy má nejvyšší nájmy za obchody ve střední Evropě

Praha

Pražská ulice Na Příkopě je podle nájemného za obchody nejdražší nákupní ulicí v rámci zemí Visegrádské čtyřky, tedy Česka, Polska, Slovenska a Maďarska. Metr čtvereční tam vyjde měsíčně na 180 eur (asi 4509 korun). Uvedla to realitní poradenská společnost Jones Lang LaSalle.

Foto: Milan Malíček, Právo

Odlesk luxusu ve výlohách pražské Pařížské ulice

Článek

„Praha je se svými ulicemi Na Příkopě a Pařížská v postkomunistických zemích středoevropského regionu zcela ojedinělá. Ve všech ostatních hlavních městech střední a jihovýchodní Evropy dominují maloobchodu nákupní centra, která se nachází i v samém středu těchto měst,“ připomněla Beatrice Moutonová, specialistka na maloobchodní nemovitosti z Jones Lang LaSalle. Podle ní se Praze do jisté míry blíží jen Budapešť.

V Pařížské ulici dosahuje měsíční nájemné za obchody 125 až 140 eur (asi 3134 až 3510 korun) za čtvereční metr. V levé spodní části Václavského náměstí (Na Můstku) musí prodejci počítat za stejný výměr se 120 eury měsíčně (asi 3134 korun).

"V současné době se oblast Václavského náměstí a ulice Na Příkopě dynamicky mění. Řada domů se renovuje či přestavuje, a vznikají tak prostory pro nové obchody," dodala Moutonová s tím, že v dohledné době zde otevřou obchody další firmy zaměřené na módu a módní doplňky, bižuterii či klenotnictví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám