Hlavní obsah

CeBIT nabízí rovněž řadu mobilních novinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/HANNOVER

Finská Nokia, která je světovou jedničkou na trhu mobilních telefonů, v úterý předvedla dva nové modely svých přístrojů. S novinkami se na CeBITu, který bude veřejnosti přístupný do 12. do 19. března, představily i ostatní výrobci mobilních telefonů.

Foto: Jana Digrinová

Zámek Mníšek pod Brdy nabízí v neděli návštěvu druhé trasy zdarma.

Článek

Nokia obohatí segment masového trhu od druhého čtvrtletí modelem "3300 music", který v síti GSM vyhrává hudbu. Na nejvyšší segment trhu směřuje model 6220 s barevným displejem a fungováním na vysokorychlostní sítí GSM/EDGE. Nokia chce novými modely oživit chabou zákaznickou poptávku.

V prezentaci na hannoverském veletrhu CeBIT však přiznala, že sada nových produktů dosud neměla na výsledky firmy žádoucí vliv.  Neochota spotřebitelů více utrácet za nové telefony dnes vedle slabší poptávky operátorů po síťových zařízeních donutila Nokiu varovat investory před poklesem zisku i tržeb v prvním čtvrtletí tohoto roku. Nokia si hodně slibuje od zavádění mobilních sítí třetí generace (3G). Za budoucí nejprodávanější telefon pro 3G v Evropě označuje Nokia firemní model 6650.

Siemens uvádí M55

Siemens na CeBITu uvedl především však model M55 nabízející dynamické světelné efekty na bocích přístroje, které vám oznamují příchozí hovory. Na trh by měl být uveden v červnu ve dvou barevných provedeních Iridium a Paladium. Samozřejmostí je i integrovaný fotoaparát s bleskem. V pohotovostním režimu vydrží M55 více než 250 hodin. Na telefonování máte 300 minut. Rozměry 101x46x21 mm a váha 82 gramů. Návštěvníci veletrhu mohou rovněž obdivovat model SX1 s unikátním designem, který Siemens představil již na počátku února na světovém kongresu 3GSM v Cannes.

Sony Ericsson a modely T

Sony Ericsson na CeBIT přivezl nový MMS telefon T610. Je to první přístroj od tohoto výrobce vybavený QuickShare, což uživateli umožňuje snazší a rychlejší sdílení fotografií s ostatními uživateli prostřednictvím MMS či e-mailu. Na trh by měl být uveden ve druhém čtvrtletí letošního roku. Telefon na první pohled upoutá příjemným 12ti ikonovým uspořádáním o rozlišení 128x160 pixelů s 65 536 barvami. Podpora Java aplikací je samozřejmostí. Další novinkou od Ericssona je model T310.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám