Hlavní obsah

Budvar loni uvařil nejvíc piva ve své historii

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Budějovický Budvar uvařil loni 1 457 000 hektolitrů piva, což je nejvíce v jeho 119leté existenci. Jak Právu sdělil mluvčí pivovaru Petr Samec, prodej piva tak meziročně stoupl o 2,5 procenta.

Foto: Milan Malíček, Právo

Plechovky Budvaru v obchodě

Článek

Na dobrých obchodních výsledcích se podílel především export. Do 70 zemí Budvar vyvezl 813 000 hektolitrů piva, což bylo o šest procent víc než v roce 2013, a tržby pivovaru meziročně stouply o sedm procent na 2,3 miliardy korun.

„Dokázali jsme významně zvýšit prodej na našich nejdůležitějších trzích v Německu a na Slovensku a k navýšení došlo také v dalších zemích. Navíc jsme vstoupili i na zcela nová obchodní teritoria,“ charakterizoval stručně vývozní trendy obchodní ředitel Budějovického Budvaru Robert Chrt. Loni se počet exportních zemí zvýšil o pět na 70.

Pivovar začal nově vyvážet například do Republiky Kongo, Keni nebo Thajska. Pro srovnání – v roce 1991 vyvážel pivovar pouze do 18 států.

Reklama

Výběr článků

Načítám