Hlavní obsah

Benzin v Česku dál zdražuje, cena nafty stagnuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benzin u čerpacích stanic v Česku dál zdražuje, cena nafty v uplynulém týdnu stagnovala. Průměrná cena obou paliv se tak ve středu sjednotila na 36,08 koruny za litr, když u benzinu Natural 95 za týden vzrostla o sedm haléřů. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje. Paliva v Česku zlevňovala od loňského října, pokles se zastavil na začátku letošního roku.

Článek

Ve srovnání se situací před rokem je nyní cena benzinu v Česku jen mírně nižší, u nafty řidiči ušetří více. Průměrná cena Naturalu 95 byla totiž loni v polovině ledna proti letošku vyšší zhruba o desetník, na litru nafty bylo tankování dražší o víc než 1,20 koruny.

Nejlevnější benzin natankují nyní řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr v průměru za 35,47 Kč. Nafta stojí nejméně v Jihočeském kraji, průměrně 35,41 Kč/l.

Nejdražší paliva nadále nabízejí čerpací stanice v Praze. Litr Naturalu 95 v hlavním městě se prodává v průměru za 38,13 koruny, nafty za 38,09 Kč.

Foto: Novinky

Průměrné ceny pohonných hmot v ČR k 17. lednu 2024 (v Kč/l):

Cena ropy po americko-britských útocích na jemenské povstalce roste

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám