Hlavní obsah

Benzín řidiči tankují v Česku v průměru za 36,79, naftu za 36,20

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot v Česku se v uplynulém týdnu téměř nezměnily. Benzín Natural 95 se prodává stejně jako minulý čtvrtek za průměrných 36,79 koruny za litr. Naftu řidiči natankují v průměru za 36,20 koruny za litr, což je o čtyři haléře méně než před týdnem. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Foto: Marek Kulhavý, Novinky

Ceny pohonných hmot v ČR podle CCS

Článek

Nejdražší benzín je u čerpacích stanic v Praze, kde stojí v průměru 37,28 Kč za litr. Přes 37 korun za něj zaplatí ještě řidiči v Jihomoravském kraji a na Vysočině. Nejlevnější benzin je v Ústeckém kraji, kde průměrně litr naturalu stojí 36,45 koruny.

V Praze vyjde draho i nafta. Její cena je tam dlouhodobě nejvyšší ze všech krajů a nyní se tam prodává za průměrných 37,32 koruny za litr.

Ve zbývajících regionech se průměrná cena pohybuje kolem 36 korun. Nejméně za litr nafty dají motoristé v Královéhradeckém kraji, a to v průměru 35,73 koruny.

Reklama

Výběr článků

Načítám