Hlavní obsah

Benzín a nafta v Česku jsou opět o pár desetníků levnější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot v Česku opět spadly. V uplynulém týdnu klesla průměrná cena nejprodávanějšího benzínu Natural 95 o 26 haléřů na 32,42 koruny za litr a nafty o 31 haléřů na 30,12 koruny. Vyplývá to z informací společnosti CCS, která ceny sleduje.

Foto: Jan Kočvara, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 26. srpnu

Článek

Ceny paliv klesají již déle než měsíc.

Před týdnem byly průměrné ceny benzínu ještě ve třech regionech nad 33 korun, nyní jsou již všude pod touto hranicí. Ceny nafty se ve většině krajů dostaly pod 30 korun.

Nejdražší je stále benzin v Praze, kde litr vyjde na 32,97 koruny za litr. Na druhém místě je Jihomoravský kraj s cenou 32,84 koruny.

Cena nafty je také nejvyšší v Praze, a to 31,07 koruny za litr. V žádném jiném regionu cena nafty nepřesáhla 31 korun. Nejlevnější je benzín v Jihočeském kraji, kde řidiči koupí litr v průměru za 32,14 koruny. Nafta stojí nejméně v Královéhradeckém kraji, kde litr přijde na 29,43 koruny.

Ceny ropy v posledních dnech klesaly kvůli problémům Číny. Americká lehká ropa WTI se prodává za méně než 40 dolarů za barel, severomořská ropa Brent kolem 43 dolarů za barel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám