Hlavní obsah

Babišův fond plánuje koupit Tesco, tvrdí Slováci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Investiční fond Hartenberg, jehož spoluzakladatelem je český ministr financí Andrej Babiš, vyjednává podle portálu Aktuality.sk o koupi prodejen řetězce Tesco v Česku a na Slovensku. Fond informaci nekomentoval, Babiš ještě na jaře popřel zájem o získání části Teska.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Portál uvedl, že partnerem fondu v chystané transakci má být společnost Diligentia, která na Slovensku provozuje maloobchodní prodejny Moja Samoška.

„Spekulace nekomentujeme," sdělil portálu řídící partner fondu Hartenberg Jozef Janov.

Tesco v České republice provozuje přes 200 obchodů, čerpací stanice a obchodní centra. Na Slovensku má řetězec více než 150 prodejen. V Česku má Tesco téměř 14 tisíc zaměstnanců, na Slovensku zaměstnává zhruba 10 tisíc lidí.

Britská společnost Tesco je pátým největším obchodním řetězcem na světě, ale v poslední době má finanční potíže. Firma totiž v loňském fiskálním roce vykázala ztrátu před zdaněním 6,4 miliardy liber (235 miliard korun), což je nejhorší výsledek v 96leté historii společnosti. [celá zpráva]

Letos na jaře se objevily zprávy, že se chce Tesco stáhnout z trhů v Česku, na Slovensku, v Polsku a Maďarsku. [celá zpráva]

„Na stole je rovněž možnost, že Tesco zůstane, ale prodávat bude jednotlivé prodejny, aby získalo dodatečné peníze a zefektivnilo svou prodejní síť,“ uvedl nejmenovaný britský investor.

Reklama

Výběr článků

Načítám