Hlavní obsah

Axel Springer kupuje zpravodajský web Politico, hovoří se o 16 miliardách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německé vydavatelství Axel Springer kupuje americkou společnost Politico, která provozuje stejnojmenný zpravodajský web. Německý podnik to oznámil ve čtvrtek. O ceně se tisková zpráva nezmiňuje. Německý list Handelsblatt hovoří o částce „nejméně 630 milionů eur” (16 miliard korun). Podle zdrojů listu New York Times jde dokonce o miliardu dolarů (21,7 miliardy korun).

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Axel Springer kupuje Politico

Článek

Axel Springer získá také zbylý poloviční podíl ve společném podniku Politico Europe. Transakce by měla být uzavřena do konce letošního roku. Německý podnik si nákupem rozšíří portfolio, do kterého spadají on-line mediální společnosti Insider či Morning Brew.

Albatros Media koupila za 14 milionů knižní divizi Mladé fronty

Ekonomika

Společný podnik Politico Europe vznikl v roce 2014, od roku 2019 je v zisku. Zakladatel společnosti Politico Robert Allbritton si udrží svou roli jak ve společnosti Politico, tak v sesterské firmě Protocol, která pokrývá dění v odvětví technologií.

Ve dvojici zpravodajských společností si zachovají vedoucí pozice také editoři. Politico bude fungovat nezávisle na dalších značkách, které spadají pod Axel Springer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám