Hlavní obsah

Avastu v pololetí stoupl zisk na téměř pět miliard

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původně české antivirové firmě Avast stoupl v prvním pololetí zisk meziročně o téměř 11 procent na 222,1 miliónu dolarů (4,97 miliardy korun), tržby stouply o 8,5 procenta na 394,3 miliónu dolarů (8,82 miliardy korun). Akcie Avastu v Londýně a Praze posílily.

Foto: Avast

Logo společnosti Avast

Článek

Jde o první hospodářské výsledky Avastu zveřejněné po květnovém uvedení akcií firmy na burzu v Londýně. [celá zpráva]

Fond CVC Capital Partners, který ovládl v Praze sídlící Avast v roce 2014, si najal jako poradce pro vstup na londýnskou burzu jednu z firem slavné rodiny Rotschildů. Firma plánovala primární nabídku už v roce 2012 ve Spojených státech, kvůli podmínkám na trhu však od plánu ustoupila.

Akcie firmy na burze v Londýně po zveřejnění výsledků rostly o čtyři procenta. Na pražské burze ráno posílily o téměř tři procenta.

Avast je jedním z největších světových poskytovatelů antivirů. „Za posledních šest měsíců došlo k pozitivnímu vývoji na globálním trhu digitální bezpečnosti. V důsledku nové legislativy a četných případů úniku dat vzrostly obavy o ochranu soukromí a koncoví uživatelé i firemní zákazníci se adekvátně tomu více zaměřili na zabezpečení a celosvětově tak jejich výdaje zaznamenávají dvouciferný růst,” uvedl ředitel Avastu Vince Steckler.

Zakladatelé a spolumajitelé Avastu Eduard Kučera a Pavel Baudiš patří do desítky nejbohatších Čechů. Časopis Forbes jejich jmění odhaduje u každého na 21 miliard korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám