Hlavní obsah

Armáda pochybila při tendru na nové stany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Armáda pochybila ve výběrovém řízení. Tentokrát bylo odhaleno, že tendr na 180 stanů a deset hal za 83 milionů, který vyhrála společnost SHK CZ, byl od začátku stavěn pro tuto jedinou firmu. Antimonopolní úřad konstatoval, že nákup byl v rozporu se zákonem o zadávání veřejných zakázek. Armáda dostala pokutu 25 tisíc korun.

Článek

Ministerstvo obrany vyčká, až obdrží rozhodnutí oficiální cestou. "Následně zdůvodnění posoudí a zváží další kroky," oznámil mluvčí ministerstva Jan Pejšek.

Armáda v zadání podle serveru aktuálně.cz označila přesný typ stanů, který vyrábí italská firma Eurovinil. Vítězná společnost však byla už předem jasným vítězem, protože jako jediná stany firmy Eurovinil dováží do Česka. Importní společnost SHK CZ přitom vlastní bývalý zaměstnaec ministerstva obrany.

Antimonopolní úřad se letos armádními zakázkami nezabývá poprvé. Několik týdnů se věnoval také tendru na transportéry. Výsledky soutěže, kterou vyhrála rakouská firma Steyr, napadli u ÚOHS neúspěšní uchazeči. Úřad ale opakovaně rozhodl, že se případem nebude zabývat, protože se na něj nevztahuje zákon o veřejných zakázkách.

Reklama

Výběr článků

Načítám