Hlavní obsah

Antimonopolní úřad prošetří bílé šrotovné ČEZu

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) prošetří, zda ČEZ nezneužil dominantní postavení na trhu. Důvodem je příspěvek 1000 korun na nákup nových, energeticky úsporných elektrospotřebičů, který ve středu firma zavedla. Agentura ČTK původně uvedla, že úřad již vede proti ČEZu správní řízení.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Ředitel marketingu energetické společnosti ČEZ Milan Mika představil 15. dubna na tiskové konferenci v Praze akci bílé šrotovné.

Článek

„ÚOHS věc pouze předběžně šetří. Šetření je na samém počátku a z této skutečnosti nelze bez dalšího vyvozovat, že se společnost ČEZ dopustila protisoutěžního jednání,“ sdělil úřad. 

Energetická společnost ČEZ s akcí začala právě ve středu, kdy její zákazníci mohou dostat slevu tisíc korun při koupi nového, energeticky úsporného elektrospotřebiče. Domácnosti musí pouze ekologicky zlikvidovat svá stará zařízení.

Výhodná koupě je navíc možná pouze ve vybraných prodejnách, s kterými ČEZ uzavřel dohodu. Akce má trvat dva měsíce, společnost nechce uvést, jak velkou částku na ni vyčlenila.

Podle ÚOHS touto akcí firma zřejmě porušila dominantní postavení.

Reklama

Výběr článků

Načítám