Hlavní obsah

Američtí obchodníci žalují firmu Visa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Američtí obchodníci se spojili a podali žalobu na společnost Visa International. Tvrdí, že její dceřiná firma Visa USA nezákonně nastavuje poplatky, které obchodníci platí pokaždé, když zákazník použije platební kartu.

Článek

K žalobě u newyorského soudu se připojily například společnosti Ahold  Albertsons, Kroger a Safeway. Další skupinou stěžovatelů jsou sítě lékáren Walgreen, Eckerd a Maxi Drug.

Praktiky Visa umožňují firmě podle stěžovatelů vybírat "uměle nadsazené" poplatky a udržovat si na některých trzích monopolní pozici. Firmy chtějí, aby soud Vise zakázal stanovovat poplatky stávajícím způsobem a nařídil jí vyplatit škody, které Visa firmám údajně způsobila.

Obchodní transakci platební kartou neplatí bance, respektive vydavateli karty klient, ale obchodník. I když jsou poplatky poměrně vysoké, obchodníkům se stále vyplatí, protože neakceptovat platební karty znamená odradit velkou část zákazníků.

Související témata:

Výběr článků

Načítám