Hlavní obsah

Americké úřady vyšetřují účetní postupy v Alstomu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Americké úřady vyšetřují účetní postupy v americké divizi francouzského strojírenského koncernu Alstom. Skupina to uvedla s tím, že divize podhodnotila náklady a bude muset kvůli tomu do nich dodatečně zaúčtovat 51 miliónů eur, tedy 58 miliónů dolarů.

Foto: Aleš Ovesný
Článek

Divizi zkoumají mimo jiné americká Komise pro obchodování s cennými papíry SEC a Federální úřad pro vyšetřování FBI. Akcie firmy v Paříži po zveřejnění zprávy klesly o 3,8 procenta na 3,02 eura. Vyšetřování se týká newyorské divize Hornell ze segmentu železniční dopravy.

Divize podhodnotila náklady, protože očekávala vyšší příjmy z kontraktů. Náklady divize zaúčtuje dodatečně do minulého fiskálního roku, který skončil v březnu. Alstom dodává, že účetní operace neměla vliv na zákazníky. Koncern ve zprávě ujistil, že s úřady spolupracuje. Alstom je výrobcem proslulých rychlovlaků TGV.

V minulém roce koncern vykázal rekordní ztrátu a nyní prodává aktiva, aby se nedostal do úvěrové krize. Odvětvové zdroje o víkendu uvedly, že o divizi přenosu a distribuce energie Alstomu projevila zájem skupina Areva, napsala agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám