Hlavní obsah

Americké banky oznamují kvůli krizi rekordní ztráty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký finanční sektor se potýká s těžkými časy. Bankovní domy v těchto dnech oznamují následky drtivého dopadu hospodářské krize. Společnost Merrill Lynch v posledním čtvrtletí hospodařila s rekordní ztrátou 15,31 miliard dolarů (312 miliard Kč). Citigroup je na tom podobně, v uplynulém čtvrtletí ztratila 8,29 miliard dolarů (téměř 173 miliard Kč).

Článek

Citigroup zaznamenává už pátou čtvrtletní ztrátu v pořadí. Před rokem banka prodělala 9,8 miliard dolarů. Společnost také oznámila rozsáhlou restruktulizaci.

Ta bude spočívat v rozdělení na dvě části. První se zaměří na univerzální bankovnictví a bude fungovat jako běžná banka. Druhá část se bude věnovat investicím, bude působit jako makléřská společnost a správce aktiv pro drobnou klientelu.

Hospodářské výsledky v pátek oznámil i konkurenční finanční ústav Bank of America, který se v noci na pátek dohodl s americkým ministerstvem financí na čerpání až 20 miliard dolarů. Jeho ztráty za poslední čtvrtletí činí 1,79 miliardy dolarů (36,5 miliardy Kč). Před rokem přitom byl v zisku 268 miliónů dolarů.

Bank of America nedávno převzala společnost Merrill Lynch, jehož ztráty za poslední kvartál jsou ve srovnání s předchozími nejvyšší, a sice 15,31 miliard dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám