Hlavní obsah

Alza se chystá vrhnout i do prodeje léků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší tuzemský e-shop Alza.cz koupil podíl v jedné z českých lékáren. Chystá se tak na rozšíření nabídky o lukrativní sortiment léků. Jak potvrdila mluvčí firmy, obchod se nyní chystá vyřídit si nezbytnou lékárenskou licenci.

Foto: Novinky

Výdejní boxy Alza.

Článek

Alza nově investovala do společnosti Other Corp ze středočeských Zdic, která provozuje lékárnu, uvedl server CzechCrunch s odkazem na zápisy ve veřejném rejstříku.

Za Alzu je v dokumentu podepsán advokát Pavel Steinwicht, který firmu dlouhodobě zastupuje a v evidenci skutečných majitelů je dokonce veden jako nepřímý skutečný majitel. Největší tuzemský e-shop založil jeden z nejbohatších Čechů Aleš Zavoral.

Za Other Corp zřejmě transakci dojednával Jan Sadílek, který v Alze dříve působil čtyři roky jako marketingový ředitel.

Řešení častých výpadků? Zásilkový výdej léků na předpis chtějí i senioři

Domácí

„Za účelem rozšíření sortimentu došlo k zakoupení části obchodního závodu. Téma zdraví dlouhodobě vnímáme jako zajímavou obchodní příležitost, a proto ho máme na webu a v aplikaci Alza.cz jako jednu z hlavních kategorií,“ řekla tisková mluvčí Alzy Eliška Čeřovská.

V tuto chvíli jde podle ní například o doplňky stravy nebo sportovní výživu. „Pro další rozšíření nabídky kontaktních čoček, dermokosmetiky nebo volně prodejných léků potřebujeme lékárenskou licenci. Našim zákazníkům chceme v oblasti zdraví poskytnout celou šíři sortimentu,“ doplnila mluvčí Alzy.

Podle odborníků může zabrat příprava a vyřízení všech povolení půl roku i rok.

V oblasti e-shopů s léky hrají prim velké lékárenské řetězce Dr. Max a Benu, které se po úspěchu s kamennými pobočkami rychle vydaly také do online světa. Oba řetězce mají své vlastní e-shopy, navíc spolupracují také s online supermarkety – Benu s Rohlíkem, Dr. Max s Košíkem.

Alza vytáhla do boje o zákazníka proti polskému Allegru

Ekonomika
Související témata:

Výběr článků

Načítám