Hlavní obsah

Airbnb požádala o vstup na burzu

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Platforma pro krátkodobé ubytování Airbnb podala u americké Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) žádost o vstup na burzu. Ve čtvrtek to uvedla agentura Reuters.

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Logo Airbnb v americkém San Francisku

Článek

Kvůli pandemii covid-19 společnost plánovaný vstup na burzu na jaře odložila.

V primární veřejné nabídce akcií (IPO) se firma zřejmě ohodnotí na 18 miliard dolarů (397,5 miliardy korun). Primární veřejná nabídka (IPO – Initial Public Offering) je označení pro vstup na burzu, kdy společnost poprvé nabízí akcie široké veřejnosti.

Airbnb se bude soudit s hostem. Kvůli nepovolenému večírku, kde postřelili tři lidi

Ekonomika

V důsledku aktuální krize na začátku dubna Airbnb už jednou snížilo interní odhad vlastní tržní hodnoty o 16 procent na 26 miliard dolarů (574 miliard korun).

Airbnb se přitom na jaře podařilo získat od investičních skupin Silver Lake a Sixth Street Partners jednu miliardu dolarů (22 miliard korun).

Reklama

Související články

Airbnb získalo od investorů 25 miliard

Platforma pro krátkodobé ubytování Airbnb získala od investorů jednu miliardu dolarů (25 miliard korun). Globální pandemie nemoci covid-19 přitom paralyzuje...

Výběr článků

Načítám