Hlavní obsah

Air France založí nízkonákladové aerolinky Joon. Zaměří se na mladé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová nízkonákladová letecká společnost, kterou zakládají aerolinky Air France, ponese název Joon. Oslovit má zákazníky hlavně z takzvané generace mileniálů, tedy lidi, kteří dospěli zhruba na přelomu tisíciletí a vyrůstali obklopeni moderními technologiemi včetně internetu. Uvedla to ve středu agentura Reuters.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Airbus A380 společnosti Air France v hangáru pařížského letiště.

Článek

Air France si od tohoto kroku mimo jiné slibuje, že některé ztrátové linky vrátí zpět k zisku. Krátké lety začne Joon nabízet od podzimu z pařížského letiště Charlese de Gaulla, trasy a ceny letenek oznámí v září. Od roku 2018 jsou v plánu i lety na dlouhou vzdálenost.

Projekt získal v tomto týdnu souhlas hlavní odborové organizace pilotů. Aerolinky Joon povede Jean-Michel Mathieu, který stál u zrodu projektu a v mateřské společnosti Air France-KLM zastával řadu funkcí.

Zřízení nízkonákladové dceřiné společnosti je odpovědí Air France na cenový tlak dopravců ze zemí Perského zálivu.

K podobnému kroku již sáhlo více evropských přepravců. Například Lufthansa nabízí lety do Karibiku a do Asie prostřednictvím aerolinek Eurowings a Norwegian nabízí dálkové lety do USA. Společnost IAG, která je mimo jiné vlastníkem letecké společnosti British Airways, založí letos firmu Level pro dálkové lety se sídlem v Barceloně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám