Hlavní obsah

Aerolinky Ryanair se vrací na ruzyňské letiště, po Dublinu zamíří i do Londýna

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Největší nízkonákladové evropské aerolinky Ryanair spustí od dubna příštího roku dvě linky z pražského Letiště Václava Havla. Půjde o spojení Prahy s Dublinem, které už společnost avizovala, a nově pak s londýnským letištěm Stansted.

Foto: Pavel Karban, Právo

Boeing 737-800 společnosti Ryanair

Článek

Ryanair tak obnovuje dva spoje, které provozoval do roku 2010. Kvůli neúspěchu dojednat nižší poplatky totiž z Prahy následně odešel. Do Dublinu budou letouny irských aerolinek létat pětkrát týdně, konkrétně v pondělí, úterý, ve čtvrtek, v pátek a v sobotu. Na Stansted pak budou letadla směřovat denně.

Ryanair očekává, že na obou linkách přepraví okolo 180 000 cestujících za rok a umožní zachovat 180 pracovních míst na letišti a v celém regionu.

„Ryanair zahajuje prodej letenek s cenou začínající na 819 korunách, která bude platit pro odlety od dubna do května 2014 zarezervované nejpozději do čtvrtka 28. listopadu do půlnoci,“ sdělila obchodní a marketingová manažerka pro Česko Henrike Schmidtová. Pro upřesnění, cena platí pro letenky jednosměrné.

Nízkonákladové aerolinky Ryanair provozují lety na 182 letištích ve 30 zemích, pro cestující je k dispozici přes 1600 letů denně. Flotila čítá více než 300 letadel typu Boeing 737-800. Před nedávnem společnost oznámila objednávku dalších 175 nových boeingů, s jejichž dodávkou se počítá mezi roky 2014 až 2018.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám