Hlavní obsah

Aero Vodochody se dohodlo na prodloužení výroby kokpitů pro vrtulníky Black Hawk

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká firma Aero Vodochody bude vyrábět kokpity pro vrtulníky Black Hawk minimálně do roku 2023. S firmou Sikorsky ze skupiny Lockheed Martin se dohodlo na prodloužení důležitého kontraktu, uvedl v úterý mluvčí Aera Tobiáš Tvrdík.

Foto: Profimedia.cz

Vrtulník Black Hawk UH60 americké armády v Afghánistánu

Článek

Aero Vodochody vyrábí plně vybavené kokpity pro vrtulníky UH-60M Black Hawk od roku 2011.

„Program Black Hawk je jedním ze strategických projektů v rámci naší spolupráce se světovými leteckými výrobci. Rozšíření kontraktu o dalších pět let je známkou naší spolehlivosti jako dodavatele i dalším posílením vztahů s naším zákazníkem,“ řekl prezident Aera Vodochody Giuseppe Giordo.

Aero vyrábí kokpity pro vrtulníky Black Hawk jako jeden ze dvou dodavatelů pro společnost Sikorsky Aircraft Corporation, která patří do skupiny Lockheed Martin. Do konce května 2017 Aero odeslalo zákazníkovi celkem 240 kokpitů pro model UH-60M. Aero a Sikorsky spolupracují také na programu civilní helikoptéry S-76.

Ze zahraničních firem Aero nyní spolupracuje také například s brazilskou společností Embraer na výrobě vojenského letounu KC-390 či s kanadskou firmou Bombardier na výrobě civilních dopravních letounů CSeries. V budoucnu by Aero chtělo rozšířit svou výrobu i v oblasti vrtulníků.

Aero Vodochody se zaměřuje na vývoj a výrobu civilních a vojenských letadel a je největším leteckým výrobcem v Česku a jedním z nejstarších leteckých výrobců na světě. Patří skupině Penta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám