Hlavní obsah

Zvířata žila ve „středověkých“ podmínkách. Chovatelce na Kroměřížsku odebrali psy, králíky i morčata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roštění

Devatenáct psů odebrali inspektoři Státní veterinární správy chovatelce z Roštění nedaleko Holešova na Kroměřížsku. A to kvůli zcela nevhodným chovatelským podmínkám.

Foto: Státní veterinární správa

Zvířata žila v nevhodných podmínkách

Článek

„Psy, ale také několik králíků a morčat se podařilo umístit k náhradním chovatelům,“ informoval v pondělí mluvčí veterinární správy Petr Vorlíček. Upřesnil, že šlo o patnáct dospělých psů, čtyři štěňata, osm králíků a stejný počet morčat.

„Povrch chovatelského zařízení byl znečištěný vrstvou exkrementů, močí a směsí odpadů na podlaze. Zvířata neměla suché a čisté místo pro odpočinek, v chovatelských prostorách silně zapáchal čpavek a pach rozkladu. Inspektoři na místě konstatovali, že zvířata v těchto podmínkách chována být nemohou,“ uvedl mluvčí.

Nejprve se přesouvalo šestnáct psů plemene Kavalír king Charles španěl k chovatelce do sousedního kraje, další den byla převezena i morčata a králíci. V novém působišti by měla mít zvířata výrazně lepší podmínky. Další psi, český strakatý pes, český horský pes a kříženec, nakonec skončili v psím útulku v Kroměříži.

Foto: Státní veterinární správa

Místo, kde měla chovatelka zvířata

Inspektoři také zjistili, že pět psů nedostalo očkování proti vzteklině, za což bude chovatelka pokutována.

„Všechna zvířata byla v dobrém výživném stavu, měla kvalitní krmení a vodu, ale podmínky byly bez nadsázky středověké. Je zarážející, že chovatelka má chovnou stanici a dostávalo se jí úspěchů na výstavách,“ uvedl ředitel Krajské veterinární správy pro Zlínský kraj Michal Kamarád.

S kotětem praštil muž z Náchodska o zeď, pak ho nakopl a nakonec mu zakroutil krkem. Půjde do vězení

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám