Článek
Jak se uvádí na webu potravinynapranyri.cz, který spravuje Státní zemědělská a potravinářská inspekce, důvodem uzavření byl nejen výskyt trusu hlodavců, ale také nečistoty na podlaze, v regálech nebo jiných zařízeních. Provozovna také nebyla zabezpečená proti pronikání škůdců.
„Exkrementy hlodavců se nacházely pod barovým pultem i podél něj v obslužné části provozovny, dále za mrazicím zařízením s nanuky, pod kávovarem i v kuchyňce. Inspektoři SZPI během kontroly zjistili, že vstupní dveře ze dvora do zadní části provozovny nebyly řádně zabezpečené proti vnikání škůdců,“ upřesnili na facebooku inspektoři.
🐭 Kvůli výskytu myšího trusu u barového pultu jsme uzavřeli hospodu Šrámkův statek v Hradci Králové Státní zemědělská a...
Posted by Potraviny na pranýři on Wednesday, July 2, 2025
Slíbili větší kontrolu
Šrámkův statek spravuje Hradecká kulturní a vzdělávací společnost. Z památkově chráněného areálu, který je jediným dochovaným dokladem patrového roubeného statku v Hradci Králové, dlouhodobě buduje centrum lidových tradic, folkloru a komunitního života.
„Restaurační provoz je v areálu zajišťován externím nájemcem. Jsme si vědomi, že hygienické nároky na provoz v otevřeném prostoru jsou vysoké, a proto jsme ihned přistoupili k řešení vzniklé situace. Situace se nesmí opakovat, a proto připravujeme komplexnější změny, hledáme cesty, jak do budoucna nastavit přísnější pravidla a periodické kontroly tak, aby podobná situace neměla šanci vzniknout,“ slíbil Ivan Kurtev, jednatel Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti.

Barová část hospody na Šrámkově statku