Hlavní obsah

Zpravodajství ČT vede Ota Černý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Řízením zpravodajství České televize (ČT) je ode dneška pověřen dosavadní šéfredaktor sportu Ota Černý. Rozhodl o tom nový generální ředitel televize Jiří Janeček, který funkci přechodného šéfa zpravodajství do svého středečního zvolení zastával.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Černý bude na postu do té doby, než bude vybrán řádný ředitel zpravodajství, uvedlo tiskové oddělení České televize.

Janeček, který ve veřejnoprávním médiu dosud kromě řízení zpravodajství také moderoval hlavní zpravodajskou relaci Události, se oficiálně ujal funkce generálního ředitele televize v sobotu. Jméno svého následníka na moderátorské pozici zatím neprozradil.

Přijde zřejmě Šámal

Na místo stálého šéfa zpravodajství by později zřejmě měl nastoupit dřívější šéfredaktor televize a současný zástupce šéfredaktora časopisu Instinkt Zdeněk Šámal. Ten dnes ČTK potvrdil, že jistá ústní dohoda mezi ním a Janečkem existuje. Naznačil, že nyní řeší závazky k současnému zaměstnavateli. "Definitivní slovo ale musí mít pan Janeček," dodal.

Mluvčí televize Richard Klatovský ale nemohl chystaný nástup Šámala potvrdit s tím, že jedinou oficiální informací je dočasné pověření řízením Černého.

Šedesátiletý Černý, který v ČT dříve působil, se do média vrátil z postu mluvčího ministerstva zdravotnictví před rokem, tedy v době, kdy televizi řídil Jiří Balvín. Na místě šéfredaktora sportu ČT tehdy vystřídal Jaromíra Bosáka. V devadesátých letech Černý v televizi například moderoval nedělní diskusní pořad. Černý nadále zůstává i v čele redakce sportu. Prozatímně tak pod jeho kompetence bude mimo sport spadat ještě redakce aktuální publicistiky a zpravodajství.

Janeček, který v současné době sestavuje svůj tým, avizoval také vytvoření nové funkce výkonného ředitele. Post by mohl obsadit podnikatel a Janečkův přítel František Lambert. Janeček Lambertovi funkci nabídl, jedná s ním, ale doposud jednání neuzavřel. Celá záležitost bude podle něj zřejmě uzavřena do konce měsíce.

Na pozici finančního ředitele televize nadále zůstává Petr Klimeš, který také televizi prozatímně řídil od listopadového odvolání Balvína.

Reklama

Výběr článků

Načítám