Hlavní obsah

Známky, obálky, brambůrky a limonády. Pošta zkouší prodej občerstvení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zákazníky České pošty může na některých pobočkách překvapit nabídka nezvyklého sortimentu. Vedle známek či novin jsou teď u přepážek k dostání i potraviny jako sušenky, čokoládové tyčinky nebo limonády. Pilotní projekt běží zatím na pěti poštách.

Na pěti pobočkách pošty se prodává vedle poštovního a papírenského zboží i občerstvení.Video: Novinky

 
Článek

„Prodáváme například vody, sušenky, bonbony a podobně. Kromě toho samozřejmě nabízíme i standardní poštovní zboží, jako jsou například obálky,“ popisuje mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Vnitro vypsalo tendr na šéfa České pošty. Podnik má řídit od ledna

Ekonomika

„Máme průzkum, na základě kterého jsme se dozvěděli, že zákazníci by prodej uvítali. Proto jsme se rozhodli jít do pilotního projektu. Po čase ho vyhodnotíme a podle čísel, která budeme mít, uvidíme, jestli v něm budeme pokračovat. A případně i rozšiřovat počet pošt, kde občerstvení bude k dispozici,“ vysvětluje.

Foto: Novinky

Balené potraviny jsou k dostání zatím na pěti pobočkách pošty.

Rozšířený sortiment je v současnosti k dispozici celkem na pěti poštách. Čtyři z toho jsou v Praze, například na Vinohradech a v Holešovicích. Pátá pobočka je v Říčanech ve Středočeském kraji.

„Projekt jsme spustili v srpnu a k dnešnímu dni jsme na oněch pěti poštách prodali zboží za téměř 150 tisíc korun. I z toho vyplývá, že o zboží je poměrně zájem,“ hodnotí prozatímní výsledky Vitík.

Foto: Novinky

Na poště už koupíte i čokoládové tyčinky, limonády nebo brambůrky.

„Mně osobně je to jedno, nevadí mi tady. Já hlavně chci, aby byly potraviny čerstvé,“ komentuje novou službu na poště jeden ze zákazníků.

Podobně to vidí i další z nich: „Pro někoho je to určitě příjemné, že přijde a může se občerstvit. Já si ale nic určitě kupovat nebudu.“

Další zákaznice, mladá maminka s dítětem, by nebyla nadšená, kdyby její dcerku při čekání u přepážky nalákala čokoláda nebo bonbóny. „Myslím si, že na poště jídlo vůbec být nemusí,“ doplnila.

Anketa

Jak se díváte na nápad prodávat na poště i potraviny?
Jsem pro
5,7 %
Je mi to jedno
17,4 %
Jsem proti
76,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6052 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám